Sunday, May 19, 2013

Malas oh sedih

Kenapa lah aku begitu malas skrg?! 

Ya Allah, sesungguh nya dugaan Mu bulan ini terlalu berat untuk ku pikul. Engkau kuat kan lah hati ku ini dan permudahkan lah jalan hidup ku ini.

p/s: aku T.T


Saturday, June 11, 2011

Model oh model

fuhh... sunggguh ku x sangka semlm... bile pikir2 blk, berani gak aku mencoba... coba jd model... haaa... kate nak merasa jd model... jln catwalk ats stage... perrggghhhh...


cite aritu:-
mule2 ternampak iklan utk mencr model... tgk2 tarikh tutup esk... ehh sempat lg ker nak kene antar gambo... gambo separuh (kepala - badan) & gambo full (kepala - kaki)... nak tak nak try jer laa... suh la member amik kan gambo dlm opis pg2 tu... pastu dgn selamba nyer terus email kat agensi tersebut... alaa... musti ramai yg antar & musti derang pilih yg ensem2 nyer...

tiba2 ke esk kan nyer ade pompuan tepon tuk kompem atendence mencr model tu... ehh... aku dpt ker... pastu dgn slamber nyer aku ckp "sure, y not"... hahaha... ade 10 hari nak prepare pakaian... tema dier metro man...

cite semlm:-
registration kol 9am... time reg tu ramai gak participant yg dtg... rupe derang dah cam model2... aiyooo... rs cam nak blk jer... tp dah reg plak... nak x nak kene gak berani melakukan nyer... just do it! rupe nyer ramai yg reg online tp yg derang pilih 30 org jer termasuk aku nie... so kira nyer bleh tahan gak aku nie... wohooo... hahahaa...

kol 3pm acara tu start... mule2 naik ats stage tunjuk muke utk introduction... then brand interview... mase brand interview tu aku kene buat slogan tentang G2000...

" Halooo. My name is ...... and G2000 represent me as a Metro Man because ....."

time tu la bergetar lutut nak ckp dpn audience & judges... ade la skit kantoi time tu...hehehe...

after that catwalk plak... nie pon same... cuak giler... time tu kene kepit2 jln... hahaha...

then last skali result... dr 30 model yg dtg cume 15 sj yg dipilih... tp aku tak terpilih pon... walao pon tak menang tp ku rs seronok & enjoy bile menjd pre-model nie... janji aku berani memperagakan baju yg ku bawak sendiri... so skrg nie confident tuk memperagakan pakaian dah ade tp confident nak ckp tu xde lg... hahaha...

so skrg nie hajat aku nak try menjd model dah tercapai... alhamdulillah...

moral of the story:-
buat preparation dulu sebelom pertandingan... jgn main hentam jer... learn from the mistake!

p/s: kalo diberi peluang menjd model lg... akan ku try lg... tp kali nie dgn preparation & confident... insya'allah...










tp... harap2 takde la member2 aku yg nampak aku jd pre-model semlm... hehehee... :p

Monday, March 21, 2011

Pelangi oh Pelangi

Pg2 dah ujan… selamat kuar rumah awal pg td… siap antar mak ngan abg ke hbkl coz ade appointment… kalo x musti x sampai2 lg ke opis… Alhamdulillah… ujan kat luar x henti2 lg… tiba2 terigt psl pelangi… nak cuba menyanyikan lagu pelangi tp x reti… hahaa… lalu lagu nie di mainkan berulang kali…

♪♫ ~~ ♪♫ ~~ ♪♫
Mimpi adalah kunci ♫
♫ Untuk kita menakhlukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah ♪
♪ Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi ♪
♪ Tak kan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa ♫
♫ Warnai bintang di jiwa

♫ Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surge ♪
♪ Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia ♫
Selamanya…

♪ Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi ♫
♫ Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita ♪

Laskar pelangi ♪
♫ Tak kan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai ♫
♪ Jutaan mimpi di bumi

♫ Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surge ♫
♪ Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia ♪

Menarilah dan terus tertawa ♫
♪ Walau dunia tak seindah surga
♫ Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia ♪
♫ Selamanya ♫
♪ Selamanya ♪
♪♫ ~~ ♪♫ ~~ ♪♫


p/s: pergghh… dah la sejuk2... pastu dgr plak lagu sentimental... layann~~~
 

Dah2… sambung buat keje… heheee~ ♪♫




Thursday, November 4, 2010

silap oh silap



Sejak akhir2 nie... aku slalu berpikir... byk bende yg terlintas dlm kepala ku... aku x tau mane kepala & mane pangkal nyer... 1 demi 1 masalah dtg... dr kecik sampai besar... dr dulu sampai skrg... sume yg aku buat sume cam x kene jer...

kadang2 terpikir dr sume sudut plak... ade kah aku silap selama nie? silap berpikir... silap mengatur strategi... silap mengagak... silap buat... silap menilai... silap jalan... silap memilih... silap mata... silap dengar... silap cakap... silap langkah... silap rancang... silap... silap... siiillllaaapppp... hurmmm...

silap berpikir kerna slama ini ape yg ku pikir tiada nokta....
silap mengatur stategi kerna ape yg aku atur ade x jd...
silap mengagak kerna ape yg aku agak ade salah...
silap buat kerna ape yg ku buat ade x betol...
silap menilai kerna ade yg aku nilai x berharga...
silap jalan kerna jalan mane yg aku ikut ade yg sesat...
silap memilih kerna ape yg aku pilih ade x kena...
silap mata kerna ape yg ku pandang x sume cantik...
silap dengar kerna salah dengar menimbul kan salah pikir...
silap cakap kerna ade mulut ati jd sakit...
silap langkah kerna ape yg aku langkah akan membuat kesilapan...
silap rancang kerna ape yg aku rancang di akhirnya x menjd...
silap nie... silap tu... kerna sume silap... tp.................................. ade kebaikan nyer... ade keburukan nyer... yg baik slalu kite x nampak... yg buruk slalu kite nampak...

aku x tau mane salah silap nyer... setiap ari ku pikir... setiap ari aku try mengubahkan nyer... lalu uban makin byk... lalu panas makin sejuk... lalu siang makin malam... lalu ku tertido... zzzzzzzzzzzz... tenang... bile bangun... silap itu kembali... hurmmm...

kadang2... jalan sudah diberi... tp... masalah lain plak yg timbul... 1 tenggelam... 2 plak yg timbul... 2 tenggelam... 4 plak yg timbul.... dan seterus nyer... pikir a... lupe b... pikir b lupe a... hurmmm...





"Ya Allah... kuat kan la semangat ku ini... dan hanya pd Mu aku bertawakal..."



p/s: tiba2... aku terpikir... aku dah tue rupe nyer... hahahaa...

Monday, September 13, 2010

Raye oh Raye

hahah... awal2 dah gelak... psl ntah ler... dah la kene keje stat semlm... nie skrg raye ke-5 nie... so paham2 jer laa... hahaha... sengal!!!

ok2.. 1st of all... Slamat Hari Rayeee, Maaf Zahir & Batin, kpd blogger2 ku (cam ade yg usha jer)... hahaa... skrg kan dah rayee... so biase ler... ku susun 10 jari mohon maaf kpd sume kenalan mahu pon yg tak kenal andai terkasar bahasa, terkelengtong, terluka, terkena, tersakat, terasa & ter ter ter lg... aku kan slalu ter ter ter kan... hahah... sengal 2x!!!

ok2... skrg nie aku nak cite skit psl 1 hari............................... sebelom rayee... hahah... bkn nyer ape... sj nak berblogger la plak... hahaa...

biase ler... seblom raye dah stat kemas2 umah, cuci dinding, lap kipas & dll lg... so bile last day pose dah tak tau nak buat ape... ape lg tlg mak kat dapur ler...

so pg tu dlm kol 10 stanby brg buat biskut... ape lg... nak buat biskut ler... ape?! igt org laki2 tak reti buat ker? see the hand ler (sambil menggerak kan pergelangan tgn)... hahaha... kol 11 dah stat menimbang bahan2 & ready kan bahan2...

tadaaa~~~


bile brg dah ready ape lg... buat ler... buat punye buat... pukul punye pukul... mengadun punye mengadun... jd cam nie...

tadaaa~~~


then letak kat tempat pembakar... pastu bakar... jd la cam nie...

tadaaa~~~


2 jam selepas tu... tiba2... sengap nyer... nak tlg mak lambat lg... buat kek la plk... hahah... seyes... tak tipu nyer... see the hand okay.... hahaha

tadaaa~~~


p/s: bahan2 tak dpt ditujuk kerna kek nie adalah kek turun temurun... kene pakai teknik terlarang... hahaha... ade secret ingredient... wahahah...

so sementara kek masak... tlg mak kat dapur sampai ke ptg...





haaa... terror tak?

p/s: sebenarnye org tlg kaco bahan jer... hahha...


Ting!!!! haaa... kek pon dah berbunyi... sejuk kan dulu...

so bile dah sejuk jd la cam nie....

jeng... jeng... jeng...




haaa... 1 butter kek & 100+ ketul biskut coklat chip... peergghh... aritu memang memenat kan... cewahh... hahah...

so kpd sape2 yg teringin merasa makanan seperti di atas bole la dtg ke umah... tp skrg nie yg tinggal cume kek & biskut jer... thn nie pon bdk2 yg dtg ke rumah pon dah berkurang... tak meriah cam thn sebelom nie... maybe ramai balik kg kot... ntah ler...

last but not least....

~ Selamat Hari Raya dr "Kami" ~


~ Maaf Zahir & Batin ~





Tuesday, June 22, 2010

Broga oh broga

Haaa… tetiba jer rajin nak menulis blog nie… ntah ler… sj nak promote broga hills kot… hahah…

Tade2… sj nak cite pengalaman di brogan hill… best weiii… ia cam penat + seronok + penat balik… hahah…

Pg2 buta ku dah bgn… kol 3.30 dah bgn… kol 4 kuar umah… gi keramat amik 2 members… then gi putrajaya amik lg sorang… lambat plak tunggu dier… so ape lg… bergambar la sat… heheh




Then kita org pon teruskan perjalanan ker broga… seblom tu gi semayang kat petronas semenyih sambil menunggu lg 2 members… Bile dah sampai broga ape lg… start mendaki ler… tu yg penat tu…




Bile kat atas ape lg… start fotoshoot ler… hahaha… ( tu yg seronok tu)







Tiba2 terjumpe kwn radzi… ntah cam mane bleh jd kamcheng la plk… derang siap buat picnic kat atas tu… pastu invite kita org… dah la time lapoo… ape lg… “kami datang dr jauh~~ ”… hahah… ade roti, scrabble egg & mcm2 lg… kenyang dak ler kita org…




Dah puas bergambo ape lg… turun ler… hahaha… ( tu yg penat tu)





Sebenarnyer byk nak dicite kan… tp…. Tgh takde idea… hahaha… tgk jer la gambo nie yg akan meninggal kan 1001 kenangan… cewwaahhh… hahaha...

kalo tak puas try usha kat fb -----> syah rool...


Kami sudah pegi… anda bile lg? kwang… kwang… kwang…


p/s: kami ===> edol, edot, omi, jojoe, goji, daus, cheah, fafah & syasyah

Wednesday, June 2, 2010

Sakit Oh Sakit

Peerrgghh... lame gile aku tak mengupdate kan blog nie... bkn nyer mls... tp tak rajin... same la tu... hahah... neway kali nie aku nak cite sedey skit...

2 minggu lepas aku rase lain mcm jer... ntah ler... sume tak kene... pastu ahad tu mata kiri ku berkedip2... org tua kata bile mata kiri berkedip maknanyer akan berlaku kesusahan pd diri... bkn nyer nak percaya... tp betol2 terjadi...



ari kamis terjd 1 perkara yg paling perit dlm badan ku... huhuu... ku kene sakit perut kaw2 punyer... atau dgn kata lain cirit-birit... peerrgghhh... sakit nyer tak terkata... dah la tu time pg2... pastu time keje... mak aii... nak dkt 10x ku ker bilik air... tak larat... mkn tak selera... juz mkn kuih & minum nestum jer 1 ari tu... nak drive gi klinik pon tak larat... Allah sj yg tau kesakitan yg ku alami... tp alhamdullilah... lewat ptg dah ok skit... ku blk ngan kwn2... kot2 tak larat nanti ade backup driver... siap dpt ubat dari kwn tu... dah jimat time tu... hahaa...

pastu member lg 1 aku kasi idea suh beli bubur McD... dier ckp mkn bubur lg ok dr mkn nasi... ade gak la selera mkn bubur... pas antar dier... ape lg... pecut ler... time tu yg kat dlm pon nak terpecut... hahah... sampai umah mkn skit bubur & ubat terus tido... kol 11++pm bgn jap sambung mkn lg & tido blk... time tu la plk dada plk sakit... maybe angin dlm bdn byk... pastu effect kat bahagian dada, tulang & paru... peergghh... sakit nyer cume Allah yg tau...

sedar2 dah pg... sakit pon dah kurang... memandang kan ari tersebut penuh bermakna kerna kene gi Johor member aku kawen, ku kuat kan semngat... walaopon tetap sakit tp tak seberapa, ku tetap control macho... tak kan nak tunjuk sakit kat kwn2... nanti vacation kita org down la plk... tu psl kene control... hahah... alhamdulilah... semua nyer berjalan ngan lancar... tp kene byk gak gi pit stop... hahah... selamat la member2 aku cool... maceh kwn2...

so moral of the story... bile mata kiri berkedip... stanby jer la... percaya atau tak terpulang lah pd individu masing... tepuk dada tanye selera... walao ape2 pon... ade hikmah di sebalik kejadian... insya'allah...



p/s: Maceh Geng SPS